Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Om NLR

I Nasjonalt register for lærebedrifter (NLR) kan du søke opp bedrifter som har minst én løpende lærekontrakt. Du kan avgrense søket ditt til å gjelde bestemte lærefag eller geografiske områder. Du kan også søke etter navngitte bedrifter. Registeret blir oppdatert en gang per dag.

Utdanningsdirektoratet opprettet NLR i forbindelse med etableringen av merkeordningen for godkjente lærebedrifter med lærling, og registeret viser hvilke bedrifter som kan bruke lærlingmerket. NLR henter sine data fra VIGO IKS og Enhetsregisteret i Brønnøysund.

Arbeider du med offentlige innkjøp?
NLR skal foreløpig ikke benyttes ved anbud eller inngåelse av andre juridiske avtaler. Dersom du har lyst ut en anbudskonkurranse og stilt som betingelse at tilbydere må være godkjent lærebedrift og ha minst én løpende lærekontrakt, må du be tilbyderne om å dokumentere at de oppfyller kravet. Alternativt kan du be fylkeskommunen om å verifisere opplysningene.

Finner du ikke din bedrift i NLR?
Hvis bedriften din er en godkjent lærebedrift med minst én lærling og du ikke finner bedriften i NLR, må du ta kontakt med fylkeskommunen som har godkjent bedriften og signert lærekontrakten.

Har bedriften din nylig blitt godkjent som lærebedrift og signert lærekontrakt?
Fylkeskommunene registrerer nye lærekontrakter fortløpende, men i travle perioder kan det ta noe tid fra en kontakt blir signert til den blir lagt inn i Vigo. NLR blir oppdatert med nye data fra Vigo en gang per dag.

Eksterne lenker